Φυσικό Αέριο
Προϊόντα & Υπηρεσίες

Φυσικό Αέριο

H Motor Oil ήδη από το 2008 δραστηριοποιείται στην αγορά φυσικού αερίου ώστε να καλύψει τις ανάγκες απαιτήσεων σε πρώτη ύλη για το φυσικό αέριο που καταναλώνει το Διυλιστήριο της Κορίνθου δυναμικότητας άνω των 10.000MWh ανά ημέρα, ενώ από το 2010 ηγείται των εξελίξεων σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας εισάγοντας φορτία Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου LNG.

Λόγω της στρατηγικής της θέσης, η Motor Oil, έχει πρόσβαση στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές ενέργειας και μέσω ενός χαρτοφυλακίου διαφοροποιημένων πηγών προμήθειας εξασφαλίζει στους βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες της:

 • Υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση λόγω της πολυετούς εμπειρίας των στελεχών της στην προμήθεια φυσικού αερίου,
 • Ασφάλεια εφοδιασμού μέσω της αδιάλειπτης προμήθειας φυσικού αερίου και υπηρεσίες μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου
 • Ευελιξία με εξατομικευμένους εμπορικούς και τιμολογιακούς όρους προμήθειας φυσικού αερίου ύστερα από ανάλυση προφίλ κατανάλωσης του πελάτη
 • Τεχνογνωσία σε θέματα συμβατικών και εναλλακτικών καυσίμων
 • Εμπειρία στις διαδικασίες πρώτης ενεργοποίησης – σύνδεσης με φυσικό αέριο

Για να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας για προμήθεια της εγκατάστασής σας με φυσικό αέριο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση [email protected] ή επισκεφθείτε τη σελίδα με τις επαφές μας

 

Λίγα λόγια για το φυσικό αέριο

Το φυσικό αέριο είναι μία από τις πιο καθαρές, ασφαλέστερες και πιο χρήσιμες μορφές ενέργειας. Συνίσταται από μείγμα υδρογονανθράκων σε αέρια μορφή, κυρίως από μεθάνιο ( >85%) που είναι ο ελαφρύτερος υδρογονάνθρακας, χωρίς προσμείξεις και ενώσεις θείου.
Είναι άχρωμο και άοσμο, αλλά για να ανιχνεύεται εύκολα σε περίπτωση διαρροής, προστίθεται μια ειδική ουσία με χαρακτηριστική οσμή.

Το δίκτυο φυσικού αερίου στην Ελλάδα λειτουργεί και συντηρείται από τις Εταιρείες Διανομής Αερίου βάσει σύγχρονων και αυστηρών προτύπων και προδιαγραφών 24 ώρες το 24ωρο αδιαλείπτως όλο τον χρόνο. Σε περιπτώσεις που απαιτείται άμεση επέμβαση, παρακαλούμε να ενημερώσετε το διαχειριστή δικτύου, ανάλογα με την περιοχή σας.

Χρήσεις φυσικού αερίου

Το φυσικό αέριο είναι καθαρό αλλά φιλικό προς το περιβάλλον, (κατά την καύση του έχει τη μικρότερη εκπομπή ρύπων από όλα τα συμβατικά καύσιμα), και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλήθος χρήσεων:

 • Πρώτη ύλη και καύσιμο για τη βιομηχανία
 • Συμπαραγωγή (ταυτόχρονη παραγωγή θερμικής/ψυκτικής & ηλεκτρικής ενέργειας)
 • Θέρμανση – ψύξη χώρων, Παροχή ζεστού νερού, μαγείρεμα

Για να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας για προμήθεια της εγκατάστασής σας με φυσικό αέριο από την εταιρεία μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση [email protected] ή επισκεφθείτε τη σελίδα με τις επαφές μας.

Προμήθεια φυσικού αερίου

Η Motor Oil χάρη στο άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της με πολυετή εμπειρία στην προμήθεια του διυλιστηρίου με καύσιμο φυσικό αέριο, με χαρτοφυλάκιο προμήθειας φυσικού αερίου που προσεγγίζει το 10% της ελληνικής αγοράς, απευθύνεται σε βιομηχανικούς και μεγάλους εμπορικούς καταναλωτές που είναι εγκαταστημένοι στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς – Διανομής και προσφέρει, βάσει της 1096/20.12.2017 απόφασης ΡΑΕ για άδεια προμήθειας φ.α.:

 • Εξατομικευμένες χρεώσεις προμήθειας που διασφαλίζουν τον εφοδιασμό με φ.α. της μονάδας σας με το καλύτερο δυνατό τρόπο
 • Ρυθμιζόμενες χρεώσεις μεταφοράς και διανομής
 • Χρεώσεις Μεταφοράς βάσει του εκάστοτε τιμολογίου χρήσης ΕΣΦΑ και λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά κατανάλωσης του πελάτη, www.desfa.gr
 • Χρεώσεις Διανομής βάσει του εκάστοτε τιμολογίου χρήσης δικτύων διανομής

Για την περιοχή της Αττικής: www. edaattikis.gr/

Για την περιοχή της Θεσ/νίκης Θεσ/λίας: www.edathess.gr/

Για την περιοχή της Λοιπής Ελλάδας: www. deda.gr

 

Χρήσιμα έντυπα

Files

Αίτηση προσφοράς προμήθειας φυσικού αερίου

PDF
Κατεβάστε το αρχείο

Σύμβαση Προμήθειας – Γενικοί Όροι

PDF
Κατεβάστε το αρχείο

Έντυπο αίτησης ενημέρωσης για δεδομένα κατανάλωσης

PDF
Κατεβάστε το αρχείο

Έντυπο αίτησης τροποποίησης Σύμβασης Προμήθειας

PDF
Κατεβάστε το αρχείο

Έντυπο αμφισβήτησης λογαριασμού

PDF
Κατεβάστε το αρχείο

Έντυπο εξουσιοδότησης εκπροσώπησης Πελάτη

PDF
Κατεβάστε το αρχείο

Έντυπο καταγγελίας Σύμβασης Προμήθειας

PDF
Κατεβάστε το αρχείο

Έντυπο υπαναχώρησης

PDF
Κατεβάστε το αρχείο

Έντυπο υποβολής αιτημάτων και παραπόνων

PDF
Κατεβάστε το αρχείο

Αρχές Επικοινωνίας με Πελάτη

PDF
Κατεβάστε το αρχείο

Κώδικας διαχείρισης αιτημάτων & παραπόνων πελατών

PDF
Κατεβάστε το αρχείο
γη

Ηλεκτρισμός

Διαβάστε Περισσότερα