Τα διυληστήρια της Motor Oil το βράδυ φωτισμένο
Εταιρεία

Οργανωτική Δομή

Διοικητικό Συμβούλιο & Διευθυντικά Στελέχη

People
Πρόεδρος Δ.Σ.

Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης

Γεννήθηκε το 1933. Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων εντάχθηκε στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού από όπου αποστρατεύτηκε με το βαθμό του επιτίμου υποναυάρχου. Ο κ. Β. Ι. Βαρδινογιάννης είναι εκ των ιδρυτών της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας από το 1972. Εκτός από τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε., ο κ. Β. Ι. Βαρδινογιάννης έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος

Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης

Γεννήθηκε το 1962. Σπούδασε Οικονομικά στο VASSAR COLLEGE. Το 2005 εξελέγη Αντιπρόεδρος Δ.Σ. θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα. Από τον Ιανουάριο του 2021 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας. Επιπρόσθετα, ο κ. Ι.Β. Βαρδινογιάννης είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εταιρείας.

Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

Ιωάννης Κοσμαδάκης

Γεννήθηκε το 1952. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εργάζεται στην ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. από το 1978, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Εμπορίας και Εφοδιασμού από το 1998 μέχρι το 2018, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας από το 1998 και εκ των Αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων από το 2005. Επιπλέον, ο κ. Ι. Κοσμαδάκης είναι μέλος της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εταιρείας.

Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

Πέτρος Τζαννετάκης

Γεννήθηκε το 1955. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Surrey και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές του με θέμα τα Οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο του Sussex. Εργάζεται στην ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. από το 1986, διετέλεσε Οικονομικός Διευθυντής από το 1991 μέχρι το 1998, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Οικονομικών από το 1998 μέχρι το 2005, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1998, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και εκ των Αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων της Εταιρείας από το 2005. Επιπλέον, ο κ. Π. Τζαννετάκης είναι μέλος της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εταιρείας.

Μη εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

Δημοσθένης Ν. Βαρδινογιάννης

Γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Business στο Georgetown University. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας από τον Ιούνιο 2019. Εκτός από τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε., ο κ. Δημοσθένης Ν. Βαρδινογιάννης συμμετέχει σε Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό και πετρελαϊκό κλάδο.

Μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.

Γεώργιος Αλεξανδρίδης

Γεννήθηκε το 1930. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών & Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Υπήρξε μέλος της ανώτατης διοικητικής στελεχιακής ομάδας της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. επί σειρά ετών και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από συστάσεως της Εταιρείας.

Μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ.

Νίκη Στουφή

Γεννήθηκε το 1964. Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός απόφοιτος του Northeastern University, Βοστώνης, και του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Ζυρίχης (ETH), με ειδίκευση στην Οργάνωση Παραγωγής. Εργάζεται σε εταιρείες του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. από το 1990 σε θέσεις που άπτονται θεμάτων οργάνωσης και ανάπτυξης (business development). Η κα Ν. Στουφή εργάζεται στην Εταιρεία από το 2010 και είναι μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2012. Επιπλέον, η κα Ν. Στουφή είναι μέλος της Επιτροπής Αποδοχών & Υποψηφιοτήτων και της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εταιρείας.

Μη εκτελεστικό – ανεξάρτητο μέλος Δ.Σ.

Παναγιώτης Κωνσταντάρας

Γεννήθηκε το 1950. Είναι κάτοχος πτυχίου Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) από το London School of Economics (Λονδίνο, ΗΒ). Από το 1978 μέχρι το 2011 εργάστηκε στην Citibank Ελλάδος όπου επί σειράν ετών διετέλεσε διευθυντής Ναυτιλιακού τμήματος Πειραιά της Τράπεζας. Από τον Ιούνιο 2018 είναι Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας. Επιπρόσθετα, συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο δύο (2) πιστωτικών ιδρυμάτων.

Μη εκτελεστικό – ανεξάρτητο μέλος Δ.Σ.

Ουρανία Ν-Π Αικατερινάρη

Γεννήθηκε το 1971. Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος MBA (Master in Business Administration) από το City University Business School (Λονδίνο, ΗΒ). Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία 25 ετών. Διετέλεσε για 4 χρόνια Διευθύνουσα Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (2017-2021) και προγενέστερα ήταν Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε. (2010-2015). Τη διετία 2015-2017 ήταν Εταίρος (Partner) στη διεθνή συμβουλευτική εταιρεία Ernst & Young (EY) στο τμήμα χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών ενώ είχε την εποπτεία του κλάδου ενέργειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Τη δεκαετία 2001-2010 εργάστηκε ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε μεγάλους διεθνείς και ελληνικούς τραπεζικούς οίκους (BNP Paribas, Deutsche Bank και Eurobank) στο Corporate και στο Investment Banking σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο, στην ανάπτυξη επενδύσεων στον τομέα του πετρελαίου και της ενέργειας, δουλεύοντας για την Texaco  με έμφαση σε επενδύσεις στην περιοχή της Κασπίας. Διετέλεσε μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης (Ε.Σ.Ε.Δ) και του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας ενώ σήμερα, μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού diaNEOsis. Από τον Ιούνιο 2021 είναι Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της MOTOR OIL και επιπλέον Πρόεδρος της Επιτροπής Αποδοχών & Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας, καθώς και μέλος της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εταιρείας.

Μη εκτελεστικό – ανεξάρτητο μέλος Δ.Σ.

Δημήτρης- Αντώνιος Α. Ανυφαντάκις

Γεννήθηκε το 1963. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός (Master in Mechanical Engineering) του Πανεπιστημίου Stevens Institute of Technology (New Jersey, ΗΠΑ) και κάτοχος MBA (Master in Busines Administration) από το London Business School (Λονδίνο, ΗΒ). Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία 32 ετών το μεγαλύτερο μέρος της οποίας με πολυεθνικούς Ομίλους εταιρειών εκτός Ελλάδος. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της LITASCO S.A. (2018-2020) και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της EIGER SHIPPING (2017-2020). Αμφότερες οι εταιρείες εδρεύουν στη Γενεύη (Ελβετία) και ανήκουν στον Όμιλο PJSC LUKOIL. Προγενέστερα (2011-2018) διετέλεσε Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος Εμπορίας (Deputy Senior Vice President Supply & Sales) της PJSC LUKOIL (Μόσχα, Ρωσία) και ήταν υπεύθυνος για τα διεθνή εμπορικά θέματα της εταιρείας. Την περίοδο 2004-2011 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της BP IST (Μόσχα, Ρωσία) με αρμοδιότητα τις εμπορικές δραστηριότητες του Ομίλου BP PLC στην Ρωσία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Την περίοδο 1999-2004 ήταν Γενικός Διευθυντής της CARGILL PETROLEUM S.A. (Μόσχα, Ρωσία) υπεύθυνος για την εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας στη Ρωσία και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Την δεκαετία 1990-1999 εργάστηκε σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον πετρελαϊκό κλάδο με έδρα στην Ουκρανία και στην Βουλγαρία. Συμμετέχει σε εταιρείες του ευρύτερου ενεργειακού κλάδου καθώς και σε εταιρείες επενδύσεων ακινήτων που εδρεύουν σε χώρες εκτός Ελλάδος. Από τον Ιούνιο 2021 είναι Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και μέλος της Επιτροπής Αποδοχών & Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας.

Γενικός Διευθυντής Διυλιστηρίου

Μιχαήλ-Ματθαίος Στειακάκης

Γεννήθηκε το 1955. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μ. Στειακάκης εργάζεται στην ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. από το 1982, διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Διυλιστηρίου από το 2000 μέχρι το 2006 και από το 2006 κατέχει την θέση του Γενικού Διευθυντή του Διυλιστηρίου. Επιπλέον, ο κ. Μ. Στειακάκης είναι μέλος της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εταιρείας.

Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού

Θεοφάνης Βουτσαράς

Γεννήθηκε το 1963. Είναι απόφοιτος του Boston College (USA) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) του London School of Economics (UK) με εξειδίκευση σε Βιομηχανικές Σχέσεις & Διοίκηση Προσωπικού. Διαθέτει 30ετή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις (Τραπεζικός Τομέας, Κατασκευαστικός τομέας). Εργάζεται στην Motor Oil από το 2010.

Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής

Γεώργιος Τριανταφύλλου

Γεννήθηκε το 1982. Έχει διπλό πτυχίο Οικονομικών και Ιστορίας από το Brandeis University και είναι κάτοχος ΜΒΑ από το MIT Sloan School of Management. Πριν ενταχθεί στην Εταιρεία, εργάστηκε για 13 χρόνια στον τομέα Επενδυτικής Στρατηγικής της Goldman Sachs στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, εστιάζοντας στον τομέα της ενέργειας, ενώ διετέλεσε επικεφαλής της τραπέζης για την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Εργάζεται στην Εταιρεία από τον Ιούλιο 2021.

Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής

Νίκος Γιαννακάκης

Γεννήθηκε το 1971. Είναι Πτυχιούχος του Φυσικού τμήματος, κάτοχος Μεταπτυχιακού (MSc) στην Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων, και απόφοιτος του International Institute for Management Development – IMD (Lausanne, Switzerland). Διαθέτει 15ετή διεθνή εμπειρία σε θέσεις Διευθυντή και Γενικού Διευθυντή Πληροφορικής σε διακεκριμένους Πολυεθνικούς Ομίλους. Βραβεύθηκε ως ένας από τους 100 κορυφαίους Chief Information Officers για το 2019. Εργάζεται στην Εταιρεία από το Νοέμβριο 2019.

Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Εμπορικών Θυγατρικών

Μάνος Χρηστέας

Γεννήθηκε το 1965. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), κάτοχος ΜΒΑ από το Cass Business School (City University, London) και απόφοιτος του INSEAD. Διαθέτει 30ετή εργασιακή εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε γνωστές ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες. Εργάζεται στην Εταιρία από το Δεκέμβριο του 2020.

Νομικός Σύμβουλος & Γραμματέας Δ.Σ.

Γιώργος Ι. Προυσανίδης

Γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού (LLM) από το Columbia Law School. Εργάζεται στην εταιρεία από το 1990.

Οργανόγραμμα

Οργανόγραμμά 2022
Το φωτισμένο διυλιστήριο πετρελαίου της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας

Διυλιστήριο

Διαβάστε Περισσότερα