Τα φωτισμένα διυλιστήρια της Motor Oil το βράδυ
Εταιρεία

Σχετικά με εμάς

H Motor Oil ιδρύθηκε το 1970 και η πρώτη χρονιά λειτουργίας του διυλιστηρίου της ήταν το 1972.

Κατέχει ηγετικό ρόλο στο χώρο της διύλισης αργού πετρελαίου και της εμπορίας προϊόντων πετρελαίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, προμηθεύοντας την περιοχή την οποία εξυπηρετεί με ένα ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας προϊόντων.

Από το 2001 είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Συμπεριλαμβάνεται στο Γενικό δείκτη (ATHEX COMPOSITE INDEX), στο δείκτη Υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE/ ATHEX LARGE CAP) καθώς και στους διεθνείς δείκτες MSCI Small Cap Greece Index και FTSE4Good Index Series.

Δείτε αναλυτικά τη τιμή μετοχής της Motor Oil

Το διυλιστήριο της θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα διυλιστήρια της Ευρώπης με βαθμό πολυπλοκότητας 11,54 (Nelson Complexity Index).

Έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας διαφόρων τύπων αργού (crude slate) και παράγει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων πετρελαίου, εξυπηρετώντας τις εταιρείες εμπορίας πετρελαίου στην Ελλάδα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του διατίθεται στο εξωτερικό. Επιπλέον, είναι το μοναδικό ελληνικό διυλιστήριο που παράγει βασικά λιπαντικά. Στηριζόμενη στην  πολυπλοκότητα του Διυλιστηρίου της, η Motor Oil παράγει προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, προσαρμόζοντας το τελικό παραγόμενο προϊόν (product mix) στις ανάγκες της αγοράς, διασφαλίζοντας καλύτερες τιμές διάθεσης και επιτυγχάνοντας καλύτερα περιθώρια διύλισης έναντι των άλλων σύνθετων διυλιστηρίων της Μεσογείου.

Είμαστε ένας σύγχρονος ενεργειακός Όμιλος που αναπτύσσεται και δημιουργεί αξία µε συνέπεια και υπευθυνότητα.

Σε επίπεδο Ομίλου, η Motor Oil έχει σημαντική παρουσία στην εσωτερική αγορά μέσω των δικτύων λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων των θυγατρικών AVIN OIL και Coral (πρώην SHELL ΕΛΛΑΣ Α.Ε.). Η Coral δραστηριοποιείται από το 2017 στην αγορά λιανικής εμπορίας της Κύπρου μέσω της θυγατρικής της Coral Energy Products Cyprus Limited και από το 2018 στην αγορά της Σερβίας μέσω της θυγατρικής της Coral SRB d.o.o Beograd.

Στο κομμάτι των λιπαντικών έχει παρουσία μέσω της θυγατρικής LPC A.E. Η LPC δραστηριοποιείται στην βιομηχανική παραγωγή βασικών λιπαντικών, στην παραγωγή και εμπορία συσκευασμένων λιπαντικών προϊόντων καθώς και στην εμπορία παραφινών. Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 50 χώρες ενώ είναι αντιπρόσωπος και των διεθνούς φήμης λιπαντικών VALVOLINE στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος έχει ισχυρή παρουσία στον τομέα του υγραερίου μέσω της Coral Gas A.E.B.E.Y. Η εταιρεία αποθηκεύει, συσκευάζει και εμπορεύεται χύμα και εμφιαλωμένο υγραέριο καθώς και υγραέριο για την κίνηση οχημάτων. Το 2017 η εταιρεία ίδρυσε θυγατρική στην Κύπρο με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.
Παράλληλα, έχει παρουσία στην αγορά εμπορίας ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου μέσω της θυγατρικής NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Η NRG προσφέρει προγράμματα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου και έχει ως πρωταρχικό στόχο την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του οικιακού και εμπορικού καταναλωτή μέσω παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που καλύπτουν όλες τις ενεργειακές του ανάγκες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες και τις θυγατρικές δείτε την Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Motor Oil.

Διαβάστε για τις θυγατρικές
Τα διυληστήρια της Motor Oil το βράδυ φωτισμένο

Οργανωτική Δομή

Διαβάστε Περισσότερα