Σχετικά με εμάς
Εταιρεία

Σχετικά με εμάς

Ο Όμιλος Motor Oil είναι ηγέτης στον ενεργειακό κλάδο – στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στηρίζει την οικονομία με εξαγωγές σε πάνω από 75 χώρες, χιλιάδες εργαζόμενους και συνεχείς νέες επενδύσεις. Δραστηριοποιείται στον χώρο της διύλισης αργού πετρελαίου και της εμπορίας προϊόντων πετρελαίου, και παράλληλα στον τομέα του υγραερίου, της εμπορίας ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

H Motor Oil από το 2001 είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Συμπεριλαμβάνεται στον Γενικό δείκτη (ATHEX COMPOSITE INDEX), στον δείκτη Υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE/ ATHEX LARGE CAP), καθώς και στον διεθνή δείκτη FTSE4Good Index Series

Σήμερα, ο Όμιλος Motor Oil έχει 92 επιμέρους εταιρείες και απασχολεί άμεσα 3.000 μόνιμους εργαζομένους. Με τα εμβλήματα των θυγατρικών εταιρειών της Motor Oil λειτουργούν περισσότερα από 1.500 πρατήρια καυσίμων, στην Ελλάδα, καθώς και σε χώρες του εξωτερικού. Ο Όμιλος διαθέτει παραρτήματα σε 8 διαφορετικά κράτη.

Δείτε αναλυτικά τη τιμή μετοχής της Motor Oil

Το Διυλιστήριό της είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα της Ευρώπης με βαθμό πολυπλοκότητας 12,61 (Nelson Complexity Index).

Έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας διαφόρων τύπων αργού και παράγει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων πετρελαίου, εξυπηρετώντας τις εταιρείες εμπορίας πετρελαίου στην Ελλάδα.

Είμαστε ένας σύγχρονος ενεργειακός Όμιλος που αναπτύσσεται και δημιουργεί αξία µε συνέπεια και υπευθυνότητα.

Σε επίπεδο Ομίλου, η Motor Oil έχει σημαντική παρουσία στην εσωτερική αγορά μέσω των δικτύων λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων των θυγατρικών AVIN OIL και Coral (πρώην SHELL ΕΛΛΑΣ). Η Coral δραστηριοποιείται από το 2017 στην αγορά λιανικής εμπορίας της Κύπρου και από το 2018 στην αγορά της Σερβίας και από το 2019 δραστηριοποιήθηκε στις αγορές της Κροατίας και της Βορείου Μακεδονίας.

Έχει παρουσία στην αγορά εμπορίας ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου μέσω της θυγατρικής NRG SUPPLY & TRADING S.A. Στο νέο περιβάλλον των μεταφορών, προχωρά στη δημιουργία 1.000 σημείων φόρτισης ως το τέλος του 2022 και έως το 2030 ο στόχος είναι να φτάσει τα 4.000 σημεία φόρτισης. αξιοποιώντας και το πανελλαδικό δίκτυο καυσίμων Avin και Shell. Σκοπός είναι η nrg να καταστεί ο μεγαλύτερος και ταχύτερος «φορτιστής» ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, καλύπτοντας όλους τους οδικούς άξονες, με το δίκτυο incharge.

Στο κομμάτι των λιπαντικών έχει παρουσία μέσω της θυγατρικής LPC A.E. Η LPC δραστηριοποιείται στην βιομηχανική παραγωγή βασικών λιπαντικών, στην παραγωγή και εμπορία συσκευασμένων λιπαντικών προϊόντων καθώς και στην εμπορία παραφινών. Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 50 χώρες ενώ είναι αντιπρόσωπος και των διεθνούς φήμης λιπαντικών VALVOLINE στην Ελλάδα.

Στον τομέα του υγραερίου μέσω της Coral Gas αποθηκεύει, συσκευάζει και εμπορεύεται χύμα και εμφιαλωμένο υγραέριο, καθώς και υγραέριο για την κίνηση οχημάτων. Το 2017 η εταιρεία ίδρυσε θυγατρική στην Κύπρο με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.

O Όμιλος έχει αναπτύξει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το οποίο συνεχώς διευρύνεται. Συγκεκριμένα, η MORE, μετά την ενσωμάτωση του χαρτοφυλακίου από την εξαγορά του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, θα πλησιάζει τον επόμενο στόχο της για εγκατεστημένη ισχύ περίπου 1GW, η οποία θα είναι ικανή να τροφοδοτήσει με πράσινη ενέργεια περίπου μισό εκατομμύριο νοικοκυριά. Παράλληλα, η MORE θα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο έργων σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, περισσότερο από 2,2 GW.

Στο πλαίσιο της διαρκούς εσωτερικής βελτίωσης, σήμερα υλοποιούνται έργα που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Motor Oil, τόσο στο Διυλιστήριο, όσο και στις άλλες δραστηριότητες του Ομίλου. Η συνολική δαπάνη αυτού του έργου είναι της τάξης των 3,6 εκατ. ευρώ.

Στρατηγικός πυλώνας ανάπτυξης του Ομίλου αφορά στην κυκλική οικονομία και τα ανανεώσιμα και εναλλακτικά καύσιμα. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις και στους δύο αυτούς τομείς.

Για το λόγο αυτό δημιουργεί την Hellenic Hydrogen (H2), σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, κατέχοντας το 51% της Κοινοπραξίας. Η νέα Εταιρεία έχει σκοπό την ανάπτυξη έργων παραγωγής πράσινου Υδρογόνου.

Επίσης, ο Όμιλος Motor Oil προχώρησε σε συνεργασία με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την από κοινού ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου Αεριοστροβιλικού Σταθμού Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο, εγκατεστημένης μικτής ισχύος 877 MW, στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Η τεχνολογία του κύριου εξοπλισμού που έχει επιλεγεί για τον Σταθμό είναι η πλέον σύγχρονη και θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2024.

Τέλος, ενδεικτικά αναφέρονται, η εξαγορά της Verd και η εξαγορά της Thalis. Με την εξαγορά της VERD, ο Όμιλος πρωτοπορεί στις επενδύσεις και την δραστηριοποίηση στον τομέα των ανανεώσιμων και εναλλακτικών καυσίμων και της κυκλικής οικονομίας μέσω της αξιοποίησης βιολογικών προϊόντων, αποβλήτων και προϊόντων προς απόρριψη για την παραγωγή ενέργειας και νέων καυσίμων, φιλικότερων προς το περιβάλλον. Με την εξαγορά της Thalis επεκτείνεται η δραστηριοποίηση και η πρωτοπορία στην κυκλική οικονομία, μέσω της επαναχρησιμοποίησης, ανάκτησης, της αποκατάστασης και αξιοποίησης πόρων και παραγωγής φιλικότερων μορφών ενέργειας για το Περιβάλλον.

Επιπλέον σχεδιάζεται η κατασκευή πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης, FSRU (Floating Storage and Regasification Unit). Η ΔΙΩΡΥΓΑ GAS A.E., είναι ένα στρατηγικό έργο διεθνούς εμβέλειας. Μια νέα πύλη εισαγωγής που θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Διαβάστε για τις θυγατρικές
Τα διυληστήρια της Motor Oil το βράδυ φωτισμένο

Οργανωτική Δομή

Διαβάστε Περισσότερα