Χαρούμενο μικρο αγοράκι αγκαλίζει την μαμα του μπροστά σε βενζινάδικο της Shell
Εταιρεία

Coral Α.Ε.

Τον Ιούνιο του 2010, η Motor Oil, εφαρμόζοντας τη στρατηγική της για επέκταση στην ελληνική αγορά λιανικής πώλησης καυσίμων, ολοκλήρωσε την απόκτηση όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Shell στην χώρα. Μετά την εξαγορά η Shell Hellas Α.Ε. μετονομάστηκε σε Coral Α.Ε.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1926 και όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει το ενδιαφέρον της για την ελληνική κοινωνία συνεισφέροντας στην οικονομία της χώρας, είτε μέσω των  επενδύσεων που συνεχώς πραγματοποιεί είτε μέσω των ευκαιριών απασχόλησης που προσφέρει.

Διαθέτοντας 780 πρατήρια που δραστηριοποιούνται με το εμπορικό σήμα Shell, η εταιρεία έχει μερίδιο αγοράς άνω του 20% και κατέχει την πρώτη θέση στην Ελληνική αγορά.

Ο αριθμός των απασχολουμένων της εταιρείας ανέρχεται σήμερα σε 300 άτομα.

Κύριες δραστηριότητες της εταιρείας είναι η διανομή και εμπορία μιας ευρείας γκάμας πετρελαιοειδών προϊόντων, όπως βενζίνη, πετρέλαιο και λιπαντικά, μέσω του δικτύου των πρατηρίων της. Παράλληλα οι δραστηριότητές της καλύπτουν και τον εμπορικό τομέα, τα χημικά καθώς και την ναυτιλία.   

H Coral συμμετέχει κατά 100% στις εταιρείες ΕΡΜΗΣ Α.Ε.Μ.Ε.Ε. και ΜΥΡΤΕΑ Α.Ε. οι οποίες εκμεταλλεύονται πρατήρια, στην CORAL PRODUCTS AND TRADING η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία πετρελαιοειδών και στην CORAL INNOVATIONS A.E. με αντικείμενο το εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών. Επίσης η Coral συμμετέχει με ποσοστό 37,5% στην εταιρεία διαχείρισης εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών RAPI A.E. και με ποσοστό 49% στην εταιρεία εμπορίας αεροπορικών καυσίμων Shell & MOH Aviation Fuels A.E.

Η Coral δραστηριοποιείται από το 2017 στην αγορά λιανικής εμπορίας της Κύπρου μέσω της θυγατρικής της Coral Energy Products Cyprus Limited η οποία λειτουργεί 32 πρατήρια εκ των οποίων τα 29 με το εμπορικό σήμα Shell. Παρομοίως, η Coral δραστηριοποιείται από το 2018 στην αγορά της Σερβίας μέσω της θυγατρικής της Coral SRB d.o.o Beograd η οποία λειτουργεί 8 πρατήρια με το σήμα Shell. Επίσης τον Ιανουάριο του 2021 η Coral ξεκίνησε την δραστηριότητά της στην Κροατική αγορά, αποκτώντας το 75% της κροατικής Apios d.o.o. η οποία διαθέτει δίκτυο 26 πρατηρίων. Σταδιακά το δίκτυο της εταιρείας που μετονομάστηκε σε Coral CROATIA d.o.o. θα λειτουργεί υπό το εμπορικό σήμα της Shell. Παράλληλα, τον Απρίλιο του 2021 η Coral Fuels DOOEL Skopje, θυγατρική της Coral A.E, ξεκίνησε τη λειτουργία των δύο πρώτων πρατηρίων καυσίμων στη Βόρειο Μακεδονία με το εμπορικό σήμα Shell.

Simple Image
Πρατήριο καυσίμων Shell

Το όραμα της Coral είναι να είναι η καλύτερη εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και η πρώτη επιλογή του πελάτη, με ανθρώπινο πρόσωπο και σεβασμό στο περιβάλλον. 

Η στρατηγική της είναι να αναβαθμίζει διαρκώς τις υπηρεσίες της προκειμένου να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και των πελατών και να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό σε όλα τα επίπεδα. Η καθημερινή λειτουργία της εταιρείας, αλλά και αυτή των συνεργατών της, χαρακτηρίζεται από την απαρέγκλιτη τήρηση των Γενικών Επιχειρησιακών Αρχών και του κώδικα δεοντολογίας της εταιρείας,  που στοχεύουν μεταξύ άλλων στην εφαρμογή της αρχής της αειφόρου ανάπτυξης, στην ανάπτυξη ενός πλαισίου για την υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον, στη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία και στην ανάπτυξη και υλοποίηση ενός διαρκούς προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που θα αφουγκράζεται τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας μας.

Επικοινωνία

Διεύθυνση

Ηρώδου Αττικού 12Α, 151 24

Μαρούσι, Αθήνα

Επικοινωνία

+30 210 9476000

Φαξ: +30 210 9400550

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών
Διαδικτυακός Τόπος
Γενικός Διευθυντής

Γιώργος Χατζόπουλος

Coral Gas Α.Ε.Β.Ε.Υ.

Coral Gas Α.Ε.Β.Ε.Υ.

Διαβάστε Περισσότερα