27 Ιούν 2022
λεπτά ανάγνωση

Οι διακρίσεις της Motor Oil στα φετινά Bravo Sustainability Awards 2022

Δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις απέσπασε o Όμιλος Motor Oil στη φετινή τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation.

Οι διακρίσεις αφορούν:

– Τον πυλώνα Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Διάκριση για την Ανάπτυξη αποτελεσματικής στρατηγικής βιωσιμότητας για την υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης και τη συνεχή βελτίωση της απόδοσης ESG.
– Τον πυλώνα Προστασία & Διατήρηση Οικοσυστημάτων για το Πρόγραμμα:
Διάκριση για το Πρόγραμμα Δασών: Υιοθεσία του Κέντρου Επεξεργασίας, Ελέγχου και Πιστοποίησης του Δασικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, στην Αμυγδαλέζα Αττικής. Το πρόγραμμα “Βιώσιμα Δάση” αντιμετωπίζει ολιστικά τα δασικά οικοσυστήματα, μεριμνώντας για όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής τους και ενισχύοντας όλα τα επίπεδα οργάνωσης της βιοποικιλότητας.

Helena Athoussaki, Head of ESG, Sustainability & Climate Change, δήλωσε «Είναι μια σημαντική διάκριση καθώς αναγνωρίζονται οι πρωτοβουλίες του Ομίλου για την επίτευξη των κλιματικών και περιβαλλοντικών στόχων της χωράς μας».

Κάθε χρόνο ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας. Φέτος, ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.