Το φωτισμένο διυλιστήριο πετρελαίου της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας

Ανακοινώσεις

10 Μαΐ 2022

Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ MORE, Masdar και ADNOC για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Τη Δευτέρα, 9 Μαΐου, στο Άμπου Ντάμπι, εκπρόσωποι της MORE (Motor Oil Renewable Energy) υπέγραψαν δύο Μνημόνια Συνεργασίας με τις εταιρείες Masdar και ADNOC αντίστοιχα. Και οι δύο συνέργειες στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας και ανάπτυξης σε νέες επενδυτικές ευκαιρίες και δυνατότητες στην Ελλάδα.

Η Masdar είναι σημαντικός διαχειριστής έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έργων δικτύων και παροχής ενέργειας και η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ενέργειας στον κόσμο.

o κ. Βίκτωρας Παπακωνσταντίνου Γενικός Διευθυντής της MORE με τον κ. Mohamed Jameel Al Ramahi, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MASDAR

 

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Masdar και MORE έχει στόχευση νέες επενδύσεις και την ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και της αποθήκευσής της. Η συνέργεια περιλαμβάνει δυνητικά και την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα.

Η Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) και η MORE επιθυμούν να διερευνήσουν πιθανές ευκαιρίες συνεργασίας στον αναπτυσσόμενο τερματικό σταθμό FSRU της Dioriga Gas στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων καθώς και στην προμήθεια LNG στην Ελλάδα.

o κ. Βίκτωρας Παπακωνσταντίνου Γενικός Διευθυντής της MORE με την Α.E. Dr Sultan Al Jaber, Διεθύνοντα Σύμβουλο και CEO του ADNOC Group

 

Με μια σειρά από πρωτοβουλίες και συνεργασίες, ο Όμιλος Motor Oil και η θυγατρική του MORE προχωρούν σταθερά με επενδύσεις προς ένα βιώσιμο μέλλον.